Log in
A+ A A-

Συνάντηση Τσαβούσογλου - Μπαν Κι Μουν

Από το γραφείο εκπροσώπου του Γ.Γ. εστάλη η ακόλουθη, σύντομη ανακοίνωση σχετικά με τη σημερινή συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki Moon με τον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η οποία έχει ως εξής:

"Ο Γ.Γ. ΟΗΕ συνάντησε σήμερα τον Τούρκο ΥΠΕΞ και συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών προσπαθειών για την καταπολέμηση της απειλής που προέρχεται από το ISIL καθώς και για την ανθρωπιστική βοήθεια της Τουρκίας προς τους άνω του ενός εκατομμυρίου πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των συγκρούσεων στη Συρία. Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον ΥΠΕΞ για τη γενναιόδωρη υποστήριξη της χώρας του προς τους πρόσφυγες.

Ο Γενικός Γραμματέας και ο ΥΠΕΞ συζήτησαν, επίσης, την κατάσταση των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο καθώς και τον ρόλο της Τουρκίας ως προς την υποστήριξη της διαδικασίας. Συζήτησαν, ακόμη, την ανάγκη έναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο θέμα της Γάζας. Αντάλλαξαν απόψεις για την επισφαλή κατάσταση στη Λιβύη, καθώς επίσης και για τη Σομαλία.

Ο Γενικός Γραμματέας και ο ΥΠΕΞ συζήτησαν για τις προετοιμασίες της Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής στην Τουρκία το 2016".