Log in
A+ A A-

Π.Ο.Υ.: Πάνω από 4000 οι νεκροί του Έμπολα

Ξεπέρασαν τους 4000 οι νεκροί του Έμπολα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα την Παρασκευή από πλευράς του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, τα ύποπτα κρούσματα Έμπολα έχουν φτάσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 8399 και οι καταγεγραμμένοι θάνατοι ανέρχονται στους 4033.  Πρόκειται για περιστατικά από την Γουινέα, την Λιβερία, τη Νιγηρία, την Σενεγάλη, την Σιέρρα Λεόνε, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μεταξύ των ατόμων που έχουν νοσήσει, περιλαμβάνονται και 433 εργαζόμενοι στον τομέα Υγείας και Περίθαλψης (γιατροί, νοσοκόμοι κ.ά.), οι 233 εκ των οποίων άφησαν την τελευταία τους πνοή.  Το γεγονός αυτό φανερώνει, σε ένα μεγάλο ποσοστό, την ανεπάρκεια των προληπτικών μέτρων ασφαλείας, καθώς οι περισσότεροι από τους προαναφερόμενους ασθενείς προσβλήθηκαν από τον Έμπολα, πιθανότατα, εν ώρα καθήκοντος.

"Είναι πολύ πιθανό να προσβλήθηκα από τον Έμπολα και εκτός ιατρικής μονάδας.  Έξω από το νοσοκομείο, ήρθα σε επαφή με αρκετό κόσμο. Θυμάμαι, μάλιστα, ότι συναναστράφηκα με έναν κύριο, ο οποίος, μετά από λίγο καιρό, πέθανε από τον Έμπολα.  Κανείς δεν ξέρει εάν κόλλησα τον ιό από αυτόν τελικά", δηλώνει η Νάνσυ Ράιτμπολ, η Αμερικανίδα ασθενής που θεραπεύτηκε από τον Έμπολα στην Ατλάντα.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ, οι επιστήμονες παρακολουθούν με αγωνία την υγεία των στενών συγγενών του Τ. Ντάνκαν, που βρίσκονται σε απομόνωση μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.  Εάν με την πάροδο των ημερών δεν εμφανίσουν συμπτώματα, τότε θα ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί ο ιός και σε κάποιον άλλο κάτοικο του Ντάλας που ήρθε σε επαφή με τον άτυχο άνδρα.