Log in
A+ A A-

Ο Ωνάσης «παρέδωσε» την ολόγυμνη Τζάκι στους παπαράτσι

Το βιβλίο «Ο καλός γιος: Ο JFK τζούνιορ και η μητέρα που αγάπησε» αναφέρει λεπτομέρειες για το πώς ο Ελληνας κροίσος Αριστοτέλης Ωνάσης απάτησε την χήρα του JFK ενώ ήταν παντρεμένοι, και μάλιστα την παρέδωσε βορά στους αχόρταγους παπαράτσι.

Το βιβλίο έγραψε ο Κρίστοφερ Άντερσεν και έχει ως θέμα τον Τζον Κένεντι Τζούνιορ και τη μητέρα του. Μετά τη δολοφονία του προέδρου Τζον Κένεντι, η Τζάκι, η εκτυφλωτική χήρα του είχε πολλούς μνηστήρες, όμως δύο ήταν εκείνοι που τη σημάδεψαν:

Ο αδελφός του προέδρου, Ρόμπερτ (Μπόμπι) Κένεντι, και ο Έλληνας μεγιστάνας Αριστοτέλης Ωνάσης. Όταν πέθανε ο Μπόμπι, ο Αριστοτέλης Ωνάσης έκανε την κίνησή του. Μόλις πέντε λεπτά μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Μπόμπι, ο Έλληνας μεγιστάνας τηλεφώνησε στο στενό του φίλο, Κώστα Γκράτσο, στην Αθήνα και του είπε: «Είναι ελεύθερη από τους Κένεντι. Ο τελευταίος κρίκος είχε σπάσει». Ο Γκράτσος δεν εξεπλάγη από την αντίδραση του φίλου του. Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλός του είχε εξαφανιστεί.

Μαρία Κάλλας vs Τζάκι Κένεντι

Το βιβλίο περιγράφει πως ο Ωνάσης απατούσε την Τζάκι με την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας από την αρχή του γάμου τους και πως δεν έπαψε ποτέ να την επισκέπτεται, αν και οι δυο τους είχαν χωρίσει πριν παντρευτεί τη διάσημη χήρα του Κένεντι.

Όπως επιπλέον αναφέρεται στο βιβλίο, ο Ωνάσης δεν έκρυβε την παράλληλη σχέση του με τις δύο γυναίκες, ταπεινώνοντας επανειλημμένως την Τζάκι στον κοινωνικό της περίγυρο.

Ολοι ήξεραν τρία πράγματα για τον Ωνάση: «Πηδ@ω τη Μαρία Κάλλας, πηδ@ω την Τζάκι Κένεντι και είμαι πάμπλουτος». Φυσικά, ήξερε πως ο κύκλος της Τζάκι δεν τον συμπαθούσε: «Μισούν τα ελληνικά... κότσια μου» φέρεται να έλεγε ο ίδιος, σύμφωνα με τον Γκράτσο.

Ο εκδικητικός Ωνάσης

Κάποια στιγμή, τον Φεβρουάριο του 1970, βγήκαν στη δημοσιότητα πέντε από τις προσωπικές επιστολές που είχε γράψει η Τζάκι στον Ρόσγουελ Γκιλπάτρικ με τον οποίο είχε συνδεθεί ερωτικά αρκετές φορές. Τις τέσσερις από αυτές τις είχε γράψει ενώ ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Τζον Κένεντι, ενώ τη μία την είχε γράψει λίγες μέρες μετά τον γάμο της με τον Ωνάση και ενώ βρισκόταν στον Σκορπιό.

«Αγαπητέ Ρος, θα σου το έλεγα πριν φύγω αλλά όλα έγιναν πολύ πιο γρήγορα απ' ότι περίμενα. Ελπίζω να ξέρεις αυτό που ήσουν και αυτό που θα είσαι για μένα. Με αγάπη Τζάκι».

Ο Ωνάσης εξοργίστηκε από την ταπείνωση που δέχτηκε από μία γυναίκα για την οποία μόλις είχε ξοδέψει 60.000 δολάρια (περίπου 500.000 δολάρια σήμερα) για να της αγοράσει διακόσια ζευγάρια παπούτσια. Αυτό ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για τον ανδρισμό του και δεν την άφησε χωρίς αντίποινα.

Για να την τιμωρήσει, στις 21 Μαΐου 1970, πήγε για δείπνο με την Κάλλας σε γνωστό εστιατόριο του Παρισιού. Είχε φωναξει φωτογράφους να διαδώσουν το γεγονός. Την επόμενη μέρα η Τζάκι τηλεφώνησε στον Ωνάση, και του είπε ότι πήγαινε στο Παρίσι.

Την επόμενη νύχτα, ο Ωνάσης δείπνησε και πάλι στο ίδιο εστιατόριο, έχοντας δίπλα του αυτή τη φορά τη Τζάκι. Για την Τζάκι, το θέμα δεν ήταν τόσο το δείπνο αλλά να δώσει στην Κάλλας να καταλάβει οτι εκείνη ήταν η γυναίκα του Ωνάση.

Με αφορμή αυτό το περιστατικό, αναφέρει το βιβλίο, η Κάλλας κατανάλωσε υπνωτικά χάπια με σκοπό να αυτοκτονήσει.

Οι γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι στον Σκορπιό

Τον Νοέμβριο του 1972, 10 φωτογράφοι κατάφεραν να πλησιάσουν στον θαλάσσιο χώρο του Σκορπιού και να φωτογραφίσουν τη Τζάκι ολόγυμνη. Ο Κρίστοφερ Αντερσεν, συγγραφέας του βιβλίου υποστηρίζει ότι το σκηνικό είχε στήσει ο ίδιος ο Ωνάσης.

Μάλιστα, λέει ότι είχε προμηθεύσει στους παπαράτσι χάρτες του Σκορπιού, δίνοντάς τους ακριβείς λεπτομέρειες για τις ώρες και τα μέρη που η σύζυγός του πήγαινε για μπάνιο.

Λίγες μέρες αργότερα, δεκάδες φωτογραφίες της ολόγυμνης Τζάκι, δημοσιεύτηκαν στο ιταλικό περιοδικό Playmen.

Η Τζάκι δεν έμαθε ποτέ ότι πίσω από αυτό το φιάσκο κρυβόταν ο σύζυγός της.

Μάλιστα, απαίτησε από τον Ωνάση να κάνει μήνυση στους παπαράτσι, ωστόσο εκείνος, αντί για αυτό, πήγε στον δικηγόρο του για να ζητήσει διαζύγιο από την Τζάκι. Γνωρίζοντας ότι η Τζάκι δεν θα συμβιβαζόταν με τα 3 εκ. δολάρια που είχαν υπογράψει στο προγαμιαίο τους συμβόλαιο, συμφώνησε να της δώσει 1 εκ. δολάρια παραπάνω λέγοντας: «Αυτά είναι όλα όσα παίρνει η χήρα. Ούτε δεκάρα παραπάνω».

thetoc.gr