Log in
A+ A A-

Βέλγιο: Νεκροί δυο τζιχαντιστές από πυρά αστυνομικών

Νεκροί από τα πυρά αστυνομικών έπεσαν δυο τζιχαντιστές στο Βέλγιο, οι οποίοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν συλλέξει οι Αρχές, ετοίμαζαν μεγάλης κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας.

 

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για πρόσωπα τα οποία είχαν πρόσφατα επιστρέψει από την Συρία, και είχαν οργανώσει έναν πυρήνα περίπου δέκα ατόμων, ο οποίος σκόπευε να αναλάβει αιματηρή δράση στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η Αστυνομία εντόπισε τα ίχνη των υπόπτων στην πόλη Βερβιέ και, κατόπιν προσεκτικού σχεδιασμού, το Αρχηγείο έδωσε το "πράσινο φως" προκειμένου να πραγματοποιηθεί ευρείας κλίμακας επιχείρηση.  Ελεύθεροι σκοπευτές κάλυπταν τους αστυνομικούς, οι οποίοι αρχικά δέχτηκαν καταιγιστικούς πυροβολισμούς από τους υπόπτους, που έκαναν χρήση αυτόματων όπλων.  Όμως, οι αστυνομικοί βρίσκονταν σε ετοιμότητα και ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να εξουδετερώσουν δυο υπόπτους και να συλλάβουν έναν τρίτο, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο σημείο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές της Βελγικής Αστυνομίας, δεν προκύπτει ότι τα πρόσωπα αυτά είχαν κάποια άμεση σύνδεση με τους τρομοκράτες της Γαλλίας.

Πάντως, το επίπεδο συναγερμού στην χώρα έχει ανέβει στον βαθμό 3, αλλά είναι εν ισχύ μόνο σε αστυνομικά τμήματ και δικαστικά μέγαρα.