Log in
A+ A A-

Ποια είναι η γυναίκα που αιματοκύλησε την Τουρκία

Είναι βέβαιο ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της χθεσινής επίθεσης στην Αγκυρα ήταν γυναίκα, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε.

Αν και οι αρχές επισήμως δεν έχουν πει κάτι για την ταυτότητα της γυναίκας, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πρόκειται για την 24χρονη Σεχέρ Τσαγλά Ντεμίρ, προβάλλοντας μάλιστα και τη φωτογραφία της.

Οπως αναφέρουν, η Σεχέρ σπούδαζε Τουριστικές Επιχειρήσεις στο πανεπιστήμιο του Balikesir και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας. Μάλιστα κατά το News. az, η βομβίστρια έφτασε στην Άγκυρα πριν από πέντε ημέρες μαζί με έναν άνδρα. Αξιωματούχοι από τις υπηρεσίες ασφαλείας επιβεβαιώνουν ότι είχε ενταχθεί στο PKK πριν από λίγα χρόνια.

Νταβούτουλγου: Το PKK πίσω από την επίθεση

Εν τω μεταξύ, ο τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε την Δευτέρα πως μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από την πολύνεκρη επίθεση στο κέντρο της Άγκυρας, επικαλούμενος «ασφαλή στοιχεία» που προέρχονται από την έρευνα.

Όπως ανέφερε, συνολικά έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας της Τουρκίας ότι ο δεύτερος φερόμενος ως βομβιστής ήταν τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP) Κεμάλ Κιλιντσάρογλου ζήτησε από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κοινοβουλίου να αναληφθεί κοινή πρωτοβουλία και από τα τέσσερα κοινοβουλευτικά κόμματα για τη διαμόρφωση κοινής στάσης κατά της τρομοκρατίας ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η τρομοκρατική απειλή.

thetoc.gr