Log in
A+ A A-

"Ο Ερντογάν παρακαλάει τον Ομπάμα"

Κατ'ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ επιδιώκει ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο δημοσιεύματος της Wall Street Journal πως ο Ομπάμα απέρριψε σχετική πρόταση.

Το επιτελείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για μια κατ΄ιδίαν συνάντηση του τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια μιας επικείμενης επίσκεψης στις ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Σημειώνεται πως την Κυριακή η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, πως ο Ομπάμα απέρριψε μια πρόταση να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν. Το επιτελείο του τούρκου προέδρου ανέφερε ωστόσο πως δεν έχει πληροφορίες περί ακύρωσης της συνάντησης.

Ξένοι ηγέτες, περιλαμβανομένου και του Ερντογάν, αναμένεται να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια (NSS), που πρόκειται να διεξαχθεί στις ΗΠΑ από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

«Βέβαια, στο πλαίσιο τέτοιων συνόδων κορυφής υπάρχει χώρος για διμερείς συναντήσεις. Θα υπάρξει μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε, καθώς και οι συναντήσεις που μας έχουν ζητηθεί. Τώρα εργαζόμαστε για [να βρούμε] τρόπους να διεξαχθεί διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Καλίν.

thetoc.gr