Log in
A+ A A-

Μακελειό στην Πόλη - Διπλή φονική βομβιστική επίθεση

Tο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik μετέδωσε πριν από λίγο ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην έκρηξη έξω από το ποδοσφαιρικό στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.Το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ότι στην έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος 38 άνθρωποι τραυματίστηκαν, χωρίς να κάνει λόγο για νεκρούς.

Από την πλευρά του το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επικαλούμενο πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε τουλάχιστον 13.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού έκανε γνωστό ότι περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν επισημαίνοντας ότι δεν είχε πληροφορίες για νεκρούς στην επίθεση.

Η έκρηξη σημειώθηκε έξω από το στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη, λίγη ώρα μετά μετά τη λήξη ποδοσφαιρικού αγώνα, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για δεύτερη έκρηξη επίσης κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι η έκρηξη δείχνει να οφείλεται σε επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που είχε στόχο αστυνομικούς της μονάδας αντιμετώπισης ταραχών.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε θύρα του παρακείμενου γηπέδου της Μπεσίκτας, από την οποία έβγαιναν εκείνη την ώρα που οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας Μπούρσασπορ.

Η στιγμή της έκρηξης μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Μπεσικτάς, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στον «αέρα» για το ρεπορτάζ του αγώνα.

thetoc.gr