Log in
A+ A A-

Mέλος του πυρήνα του Μπατακλάν με δράση στην Ελλάδα έπιασαν οι Γερμανοί

Συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές ένας άνδρας Μαροκινής καταγωγής, μέλος του ισλαμικούς Κράτους, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος στις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το0 2015.

Οπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, πρόκειται για έναν 24χρονο ο οποίος στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως την άνοιξη του 2015 ενοικίαζε στην Τουρκία και την Ελλάδα διαμερίσματα, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα.

Οι γερμανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι γνώριζαν για μια συνάντηση μελών του ISIS στην πόλη Βερβιέρ του Βελγίου στις 15 Ιανουαρίου του 2015, στην οποία ο τρομοκράτης Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο βασικός συντονιστής των επιθέσεων στο Παρίσι, προήδρευσε μιας συνάντησης προκειμένου οργανωθούν αυτές οι επιθέσεις, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν 10 μήνες μετά, στις 13 Νοεμβρίου.

"Ακόμη και μετά την επιστροφή του στη Γερμανία, τον Μάιο του 2015, βρισκόταν σε επαφή με την ομάδα που διοικούσε ο Αμπαούντ και δήλωσε έτοιμος να λάβει περισσότερες εντολές" αναφέρεται σε γραπτή ανακοίνωση των γερμανικών αρχών.

thetoc.gr