Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο "μαϊμού" ρούχων στην Ισπανία

Το μεγαλύτερο δίκτυο ενδυμάτων και υποδημάτων – «μαϊμού» στην Ισπανία, κατάφερε να εξαρθρώσει η Αστυνομία της χώρας. Πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα για το οποίο ήδη έχουν συλληφθεί 99 άτομα, μεταξύ των οποίων και δυο ιμάμηδες.

Στην διάρκεια των τελευταίων δυο ετών, το κύκλωμα πούλησε 235 τόνους ρούχων και παπουτσιών που έφεραν πλαστές ετικέτες, δραστηριότητα που τους απέφερε έσοδα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ,
Από τις 99 συλλήψεις, εξήντα πέντε έγιναν στην Ισπανία και 34 στην Πορτογαλία. Οι συλληφθέντες είναι 37 Σενεγαλέζοι, 34 Πορτογάλοι, 19 Μαροκινοί και εννέα Ισπανοί.
Το δίκτυο παρήγε ρούχα «μαϊμού» σε παράνομα εργοστάσια στη βόρεια Πορτογαλία και στη συνέχεια τα έστελνε με φορτηγά μέσω των συνόρων προς το Σίνσο ντε Λίμια, μια πόλη 100.000 κατοίκων στην Βορειοδυτική Ισπανία, όπου και είχε στηθεί η παράνομη έδρα του. Η Αστυνομία εντόπισε 117 σημεία σε ολόκληρη τη χώρα μεταξύ των οποίων και δύο τεμένη, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012 και διεξήχθη σε συνεργασία με τις πορτογαλικές Αρχές.