Log in
A+ A A-

Νέες συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη

Σε "Φρούριο" εχει μεταμορφωθεί για ακόμα μία φορά η Κωνσταντινούπολη καθώς δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επικρατούν γύρω από την πλατεία Ταξίμ και νέες συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών εξελίσσονται γύρω από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.


Ο λόγος της νέας έντασης είναι ο θάνατος του 22χρονου, Αχμετ Ατακάν, ο οποίος σκοτώθηκε χθες το βράδυ στην Αντιόχεια, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία. Ο νεαρός συμμετείχε σε συγκέντρωση στη μνήμη ενός από τα θύματα της καταστολής των αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Τουρκία τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ενώ διέλυσαν το πλήθος από κεντρικό πεζόδρομο με κανόνι νερού.
Μπλόκα εχουν στηθεί στην είσοδο της πλατείας Ταξίμ, ενώ τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι δρακόντεια, καθώς το μόνο που δε θέλει στην παρούσα στιγμή η κυβέρνηση Ερντογάν, είναι να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της διεθνούς κριτικής για την αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών.