Log in
A+ A A-

Γιαννούκοβιτς: Δεν παραιτούμαι από την Προεδρεία

Εντείνεται η πολιτική κρίση στην Ουκρανία, αφού, πριν από λίγο, ο πρόεδρος της χώρας, Βίκτορ Γιαννούκοβιτς, διέψευσε, μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος, ότι προτίθεται να παραιτηθεί, χαρακτηρίζοντας "πραξικόπημα" αυτό που συμβαίνει στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαννούκοβιτς δεν διευκρίνησε από ποια πόλη μιλούσε, όμως τα Μέσα Ενημέρωσης επιβεβαίωσαν ότι βρίσκεται στο Χάρκοβο.  Κατά την διάρκεια του διαγγέλματος, ο Ουκρανός πρόεδρος αμφισβήτησε ανοιχτά τους νόμους που ψηφίστηκαν την Παρασκευή, χαρακτηρίζοντάς τους άκυρους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν παραιτείται και παραμένει πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πάντως, η αντιπολίτευση ζητά πρόωρες προεδρικές εκλογές για τις 25 Μαϊου, ενώ ήδη ψηφίστηκε η αποφυλάκιση της πρώην Πρωθυπουργού, Γιούλια Τιμοσένκο.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες, αφού οι Ρωσόφωνες και Ρωσόφωνες δυνάμεις της Ουκρανίας ενδέχεται να επιδιώξουν την ανεξαρτητοποίηση της νοτιοανατολικής Ουκρανίας και τον σχηματισμό ξεχωριστής Κυβέρνησης στο Χάρκοβο, υπό την προστασία της Ρωσίας.