Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Κύπριου Υπουργού Άμυνας

  • Written by 

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μεταφέρθηκε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος μετά από λιποθυμικό επεισόδιο που υπέστη το πρωί στο γραφείο του.


Ο ηλικίας 48 ετών υπουργός υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία, συνεπεία ρήξεως ανευρύσματος και η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Ο νευροχειρουργός Άκης Λάμπρου δήλωσε ότι η ιατρική ομάδα του νευροχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες, για την όσο το δυνατόν καλύτερη θεραπεία του ασθενούς και πρόσθεσε ότι στο παρόν στάδιο δεν πρόκειται να γίνουν άλλες δηλώσεις από τους θεράποντες ιατρούς, εκτός εάν κριθεί αναγκαίο.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, που συνοδεύει τον πρόεδρο της Κύπρου στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης ενημερώνεται συνεχώς για την κατάσταση του υπουργού Άμυνας.
Απεσταλμένος τουύ ΡΙΚ στις Βρυξέλλες μετέδωσε ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο ο κ. Αναστασιάδης να επιστρέψει στην Κύπρο πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.
Μέλη του υπουργικού συμβουλίου ακύρωσαν τις δραστηριότητές τους και μετέβησαν στο νοσοκομείο.
Ακυρώθηκε, επίσης, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, στο πλαίσιο της οποίας ο υπουργός Άμυνας θα είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τα μέλη της, δεδομένου ότι ανέλαβε τα νέα του καθήκοντά του μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Ενημέρωση Σαμαρά
Από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε τηλεφωνική για την πορεία της υγείας του κ. Μητσόπουλου, με τον οποίο συνδέεται με μακρά φιλία.