Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Έχασαν την δουλειά τους λόγω Facebook!

Απρόβλεπτα οδυνηρές μπορεί να είναι συνέπειες μιας ανάρτησης στο Facebook, ιδίως σε ό,τι αφορά στον επαγγελματικό τομέα του εκάστοτε χρήστη.  Διαδικτυακό δημοσίευμα έκανε γνωστές δέκα χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπαλλήλων που έχασαν την δουλειά τους επειδή αψήφισαν τον δημόσιο χαρακτήρα των αναρτήσεών τους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Κάποιοι εξ αυτών "πλήρωσαν" την κριτική και τα σχόλια προς τους εργοδότες τους, άλλοι το "ψέμα" που είπαν στους προϊσταμένους τους και ορισμένοι την κακή συμπεριφορά που επέδειξαν εντός ή εκτός του περιβάλοντος εργασίας.

1. Η σερβιτόρα και το πουρμπουάρ

Πρόκειται για μια νεαρή κοπέλα από την Βόρεια Καρολίνα.  Οι πελάτες της άφησαν φιλοδώρημα μόνο 4 δολάρια και κάθισαν αρκετά, με αποτέλεσμα να κάνει μια ώρα υπερωρία.  Ανέβασε φωτογραφία, μίλησε άσχημα για αυτούς, εντοπίστηκε και... απολύθηκε.

2. Η ένορκος και η... βοήθεια του κοινού

Μια ένορκος σε Δικαστήριο αποκάλυψε την ταυτότητά της, ανέλυσε τα δεδομένα της υπόθεσης και ζήτησε την γνώμη των διαδικτυακών της φίλων.  Όμως, κάποιος μετέφερε αρμοδίως τις διαρροές της, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από το Σώμα Ενόρκων, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα αντιμετωπίσει επιπλέον διοικητικές - νομικές συνέπειες.

3. Είχε ημικρανίες και σέρφαρε στο ίντερνετ

Μια γυναίκα από την Ελβετία ζήτησε ρεπό από την δουλειά της επικαλούμενη "ημικρανίες" και ιατρική εντολή προκειμένου να ξεκουραστεί σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.  Όπως αποδείχθηκε, το δωμάτιό της δεν ήταν και τόσο σκοτεινό, αφού έβλεπε αρκετά καλά για να σερφάρει στο facebook κατά την διάρκεια της απουσίας της.  Έτσι, απολύθηκε την επόμενη ημέρα από την δουλειά της.

4. Έπαιζαν παιχνίδια εν ώρα εργασίας

Μια ομάδα εργαζομένων σε νοσοκομείο απολύθηκε, εξαιτίας της ατυχούς έμπνευσής της να παίξει ένα παιχνίδι εν ώρα εργασίας, όπου οι παίκτες έβγαζαν φωτογραφίες ξαπλωμένοι στο πάτωμα και τις αναρτούσαν στο facebook.

5. Δυσαρεστημένοι αεροσυνοδοί

Άσκησαν κριτική στην εταιρεία τους, αποκάλυψαν ότι η καμπίνα του αεροσκάφους ήταν γεμάτη κατσαρίδες και έδωσαν λεπτομέρειες σχετικά με τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς.  Ο λόγος για δεκατρία μέλη του πληρώματος της Virgin Airlines, που έκαναν και ένα επιπλέον βήμα, κάνοντας προσβλητικά σχόλια για επιβάτες.

6. Βασιλικός Φρουρός εναντίον Κέητ Μίντλετον

Στην Αγγλία το βασιλικό πρωτόκολλο έχει την μεγαλύτερη σημασία, όπως επίσης και τα πρόσωπα των ανακτόρων.  Αναμενόμενο, λοιπόν, όταν ένα μέλος της Βασιλικής Φρουράς αποκαλεί "κομψή σκύλα" την Κέιτ Μίντλετον να βλέπει την πόρτα της εξόδου.  "Πέρασαν από μπροστά μου την Παρασκευή και απλά με κοίταξαν σαν να μην ήμουν τίποτα. Σαν να ήμουν ένας ηλίθιος που δεν ήμουν αρκετά καλός για αυτούς", ανέφερε χαρακτηριστικά ο εν λόγω φρουρός.

7. Η δασκάλα και το αλκοόλ

Μια δασκάλα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή ανήρτησε φωτογραφία στην οποία φαινόταν ότι έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.  Η ίδια θεωρεί το συμβάν μια άτυχη στιγμή και βρίσκεται σε διαδικασία να κερδίσει ξανά την δουλειά της.

8. Οι καταθλιπτικές διακοπές

Μπορεί να μην είχε εργοδότη για να την απολύσει, έπαθε όμως κάτι πολύ χειρότερο, αφού έχασε τα χρήματα της σύνταξης που λάμβανε από την ασφαλιστική.  Πρόκειται για μια Καναδέζα, που είχε πείσει τους υπεύθυνους ότι πάσχει από κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να λαμβάνει σε μηνιαία βάση το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.  Όμως, οι φωτογραφίες που ανέβασε από τις ξέγνοιαστες διακοπές της - όπου έζησε την ζωή... στο φουλ - αποτέλεσαν αφορμή για να διακοπεί η σύνταξή της με ξεκάθαρη νομική και ιατρική αιτιολόγηση.

9. Οι κατάρες της δασκάλας

Τα όχι ιδιαίτερα αγνά συναισθήματά της για τους μαθητές της δημοσιοποίησε στο Facebook μια δασκάλα, που ευχήθηκε, εμμέσως πλην σαφώς, να πεθάνουν οι μαθητές της.  Ειδικότερα, την ημέρα που ένας μαθητής κάποιου άλλου σχολείου πέθανε σε μια παραλία, η εκπαιδευτικός προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση, που επέφερε την απόλυσή της:

"Μετά από τη σημερινή μέρα, σκέφτομαι ότι η παραλία είναι μια καλή εκδρομή για την τάξη μου. Τους μισώ ολους."

10. Η καλόγρια και το Facebook

Το περιστατικό συνέβη σε Μοναστήρι στο Τολέδο της Ισπανίας, όπου μια καλόγρια καταγγέλθηκε από τις άλλες μοναχές πως χρησιμοποιεί πολύ το Facebook και τους δυσκολεύει την ζωή, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί!