Log in
A+ A A-

Νετανιάχου: "Προετοιμαστείτε για κλιμάκωση"

Αποφασισμένος να επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στην Γάζα δηλώνει ο Βενιαμίν Νετανιάχου, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις για την επέμβαση, που αναμένεται να οδηγήσει σε απρόβλεπτη αιματοχυσία.  Στήριξη από την Άγκελα Μέρκελ.

 

"Οι εντολές μου είναι να προετοιμαστεί ο στρατός για την πιθανότητα σημαντικής επέκτασης των χερσαίων επιχειρήσεων".  Με αυτά τα λόγια, ο Ισραηλικός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε την Κοινή Γνώμη για τις επιθετικές διαθέσεις του Ισραήλ, σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας.

Από την πρώτη επέμβαση, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη, 11 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους, ενώ νεκρός είναι και ένας Παλαιστίνιος στρατιώτης.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, με επιστολή του προς την Ελβετία, που αποτελεί και την εγγυήτρια δύναμη των θεμελιωδών κειμένων του ανθρωπιστικού δικαίου των Συνθηκών της Γενεύης, να συγκαλέσει άμεσα διάσκεψη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες.

"Ήταν απαράδεκτο το ότι άρχισε μια χερσαία επιχείρηση, κυρίως αν σκεφτεί κανείς πως ήταν δυνατό να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς", δήλωσε ο Νορβηγός Υπουργός Εξωτερικών Μπέργκε Μπρέντε, εκφράζοντας φόβους ότι η επιχείρηση θα επιφέρει τον θάνατο πολλών αμάχων.

Την ίδια στιγμή, μαζικές ήταν οι αντιδράσεις και σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία, όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με πανώ που ανέγραφε "Ας σταματήσουμε την παλαιστινιακή γενοκτονία".

Αντίθετα, στο πλευρό του Ισράηλ στάθηκε η Γερμανία, με την Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ να κάνει λόγο για "δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα".