Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Δέκα επιζόντες στην αεροπορική τραγωδία της Ταϊβάν

  • Written by 

Ολοκληρώθηκε το έργο των σωστικών συνεργείων στην Ταϊβάν μετά την αεροπορική τραγωδία στο νησί Πενγκχού όπου 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την αναγκαστική προσγείωση του αεροπλάνου της TransAsia Airways.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Καοσιούνγκ στη νότια Ταϊβάν με προορισμό το αεροδρόμιο Μακόνγκ της νήσου Πενγκχού. Το δυστύχημα συνέβη όταν το αεροπλάνο έπεσε σε τυφώνα και ο πιλότος προσπάθησε να το προσγειώσει κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Μόλις δέκα από τους επιβαίνοντες επέζησαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ελαφρά τραυματισμένοι. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των θυμάτων είναι δύο Γαλλίδες φοιτήτριες της Ιατρικής.

«Σήμερα είναι μία πολύ θλιβερή μέρα στην ιστορία της αεροπορίας της Ταϊβάν. Σύσσωμη η Ταϊβάν πενθεί", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ταϊβάν Μα Γινγκ-τζέου.Από την πλευρά του, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, εξέφρασε την "βαθιά οδύνη" του όταν πληροφορήθηκε το δυστύχημα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.