Log in
A+ A A-

Καναδάς: Περιπέτεια στον αέρα για επιβάτες της Sunwing (Video)

Περιπέτεια στον αέρα για τους επιβαίνοντες σε αεροσκάφος της εταιρείας Sunwing, όταν ένας άνδρας άρχισε να εκτοξεύει απειλές εναντίον του πληρώματος και των επιβαινόντων, αναγκάζοντας τον πιλότο σε αναγκαστική προσγείωση για την σύλληψή του.

Επρόκειτο για την πτήση 772, η οποία είχε αναχωρήσει από το Τορόντο με προορισμό τον Παναμά, στην οποία επέβαιναν συνολικά 189 άτομα (183 επιβάτες και έξι άτομα πλήρωμα).  Την ώρα που το αεροπλάνο πετούσε πάνω από την Δυτική Βιρτζίνια, ο ατίθασος επιβάτης άρχισε να φωνάζει, και πολλοί φοβήθηκαν για πολύ σοβαρό επεισόδιο που θα μπορούσε να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.  Αμέσως, ο πιλότος έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενημερώνοντας τον Πύργο Ελέγχου ότι επιστρέφει στο Τορόντο για προσγείωση.

Το αεροπλάνο συνόδευσαν και δυο μαχητικά F16, τα οποία και απογειώθηκαν από την βάση του Οχάιο.  Τελικώς, η προσγείωση πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα και, στην συνέχεια, άνδρες της Αστυνομίας εισέβαλαν στον χώρο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον πρωταίτιο της αναστάτωσης, προκειμένου η πτήση να εκτελεστεί κανονικά.