Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Ρώσοι χάκερς απέσπασαν στοιχεία 1,2 δισεκατομμυρίων χρηστών

Το μεγαλύτερο χτύπημα στην παγκόσμια διαδικτυακή ασφάλεια φαίνεται πως πέτυχαν νεαροί Ρώσοι χάκερς, παραβιάζοντας προσωπικά δεδομένα χρηστών σε ηλεκτρονικά ταχυδρομεία και άλλες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τους New York Times, κατάφεραν να αποσπάσουν 1,2 δισεκατομμύρια ονόματα χρηστών και κωδικών, αλλά και πάνω από μισό εκατομμύριο διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων.

Την σχετική αποκάλυψη έκανε η εταιρεία Hold Security από το Milwaukee, η οποία είχε αποκαλύψει επίσης την κλοπή εκατομμυρίων αρχείων από την Adobe Systems το 2013. Αυτό που προκύπτει από την διερεύνηση των στοιχείων είναι πως οι εν λόγω χάκερς δεν σχετίζονται, πιθανότατα, με την Ρωσική Κυβέρνηση, αφού, εκτός από ξένες και αμερικανικές, έβαλαν στο στόχαστρο και ιστοσελίδες της χώρας τους.

Ο σκοπός για τον οποίο έγινε η κλοπή των στοιχείων παραμένει άγνωστος, δεν αποκλείεται όμως οι δράστες να προσβλέπουν και στην εκμετάλλευση τραπεζικών λογαριασμών. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έγινε γνωστό είναι πως πρόκειται για την μεγαλύτερη συλλογή κλεμμένων στοιχείων στην ιστορία του διαδικτύου.