Log in
A+ A A-

Συνελήφθη η Νο1 καταζητούμενη γυναίκα στις ΗΠΑ

Στα χέρια των Αρχών έπεσε, τελικά, μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια αναζήτησης, η νούμερο 1 καταζητούμενη γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία περιλαμβανόταν στην λίστα με τους 15 πιο επικίνδυνους εγκληματίες που κυκλοφορούν ελεύθεροι!

Ο λόγος για την Janet Killough Barreto, η οποία συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της έξω από πολυκατάστημα στο Πόρτλαντ, όπου η Αστυνομία την εντόπισε, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει το ζευγάρι είναι ιδιαίτερα σοβαρές, αφού, κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 2005 - 2006, είχαν μεταβεί στην Γουατεμάλα για να αγοράσουν παιδιά, τα οποία, στην συνέχεια, οδηγούσαν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ και τα κακοποιούσαν. Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, τα χτυπούσαν, τα έδεναν στο κρεβάτι και, σε κάποιες περιπτώσεις, τους έβαζαν το κεφάλι μέσα στο νερό. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένα κοριτσάκι δυο ετών, το οποίο πέθανε στα χέρια του ζευγαριού.

Η Baretto είχε κριθεί φυγόδικη το 2009, όταν δεν παρουσιάστηκε στο ακροατήριο για την προγραμματισμένη δίκη. Είχε καταφέρει να αφεθεί ελεύθερη μερικούς μήνες νωρίτερα, καθώς είχε καταβάλει το ποσό της προβλεπόμενης εγγύησης. Όπως τονίζεται από την Αστυνομία, τα πέντε αυτά χρόνια χρησιμοποιούσε διάφορα ψευδώνυμα και τεχνάσματα προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή από τις Αρχές, παρά το γεγονός ότι η αφίσσα που την έχριζε καταζητούμενη ήταν αναρτημένη σε διάφορα κεντρικά σημεία στην χώρα.