Log in
A+ A A-

Μιζούρι: Δείτε αμοντάριστο βίντεο μετά τον θάνατο του 18χρονου - Δεύτερη αυτοψία διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Την διενέργεια δεύτερης αυτοψίας στην σωρό του άτυχου Μάικλ Μπράουν, που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού, διέταξε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατόπιν απόφασης του επικεφαλής, Έρικ Χόλντερ.

 Όπως έγινε γνωστό, η νέα αυτοψία θα πραγματοποιηθεί από έναν ομοσπονδιακό ιατροδικαστή, η οποία θα ληφθεί σοβαρά υπόψη στην διαδικασία της διερεύνησης του περιστατικού από τις Αρχές.

"Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών αυτής της υπόθεσης, και κατόπιν αιτήματος της οικογένειας Μπράουν, ο κ. Χόλντερ έδωσε διαταγή για διενέργεια συμπληρωματικής αυτοψίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μπράιαν Φάλλον.

Όλα αυτά, μετά από μια ακόμη ταραχώδη νύχτα στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, κατά την οποία συνελήφθησαν επτά άτομα, ενώ ένα ακόμη πυροβολήθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης παραμένει άγνωστος, ενώ φέρεται να είχε πυροβολήσει νωρίτερα και εναντίον περιπολικού.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης του Μιζούρι τόνισε πως, παρά τις επεισοδιακές καταστάσεις που εκτυλίχθηκαν για μια ακόμη ημέρα, η Αστυνομία ενήργησε σωστά.

Πάντως, ένα νέο ερασιτεχνικό βίντεο από την στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του Μπράουν προκαλεί αίσθηση, εντείνοντας την οργή για τους χειρισμούς της Αστυνομίας.