Log in
A+ A A-

Σικάγο: Αίσιο τέλος για πολύωρη ομηρία παιδιών

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν στην πόλη Χάρβεϋ του Ιλινόις, όπου οι άνδρες της Αστυνομίας κατάφεραν τελικά να βάλουν τέλος στην ομηρία τεσσάρων ατόμων - μεταξύ των οποίων και δυο μικρών παιδιών - οι οποίοι βρίσκονταν στα χέρια αδίστακτων ληστών, που εισέβαλαν στο σπίτι τους για να αποφύγουν την σύλληψη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Χάρβεϋ, οι Αρχές δέχτηκαν τηλεφώνημα για μια ληστεία την Τρίτη αργά το μεσημέρι.  Αρχικά, στο σημείο βρέθηκαν δυο αστυνομικοί, οι οποίοι όμως αιφνιδιάστηκαν από τους ληστές, που πυροβόλησαν εναντίον τους με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν.  Στην συνέχεια, οι δράστες της ληστείας - και ενώ στο σημείο κατέφταναν ενισχύσης - εισέβαλαν σε σπίτι όπου βρίσκονταν έξι παιδιά και δυο ενήλικες, τους οποίους και κράτησαν ομήρους.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Αστυνομία του Ιλινόις, με δυνάμεις από κάθε Τμήμα της Πολιτείας να περικυκλώνουν το σπίτι, παρουσία ειδικού διαπραγματευτή, που βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τους δράστες.  Με το πέρασμα των ωρών, η κατάσταση γινόταν ακόμη πιο δύσκολη, αν και κατά την διάρκεια της νύχτας οι ληστές δέχτηκαν να αφήσουν ελεύθερα τέσσερα από τα έξι παιδιά που είχαν υπό την ομηρία τους.

Τελικά, την Τετάρτη το πρωί, οι υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας έδωσαν το "πράσινο φως" για την εισβολή των ανδρών στο σπίτι.  Ευτυχώς για όλους, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς όλοι οι όμηροι διασώθηκαν, ενώ οι δυο δράστες συνελήφθησαν και οδηγούνται στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανένας από τους ομήρους δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό, ενώ οι δυο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά την πρώτη επιχείρηση σύλληψης νοσηλεύονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.