Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Άνανδροι και βίαιοι οι ισλαμιστές του ISIS

Αποφασισμένος για απόδοση δικαιοσύνης, μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Τζέιμς Φόλεϋ, εμφανίστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σε έκτακτη δήλωσή του την Τετάρτη το μεσημέρι από το Martha's Vineyard, όπου παραθερίζει.

"Ο Jim ήταν δημοσιογράφος, γιος, αδελφός και φίλος.  Έκανε ρεπορτάζ σε πολύ επικίνδυνα σημεία, για τις ζωές ανθρώπων που βρίσκονται πολύ μακριά", ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός πρόεδρος, πλέκοντας το εγκώμιο του άτυχου δημοσιογράφου. 

"Σήμερα, ήρθα ο ίδιος σε επικοινωνία με την οικογένεια Φόλεϋ και τους μετέφερα την οδύνη μας για τον χαμό του και πως τιμούμε την μνήμη του για όλα αυτά που έκανε.  Ήταν 40 ετών, είχε πέντε αδέλφια, έναν γιο και γονείς οι οποίοι έκαναν τα πάντα προκειμένου να απελευθερωθεί", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

"Η ζωή του Φόλεϋ έρχεται σε αντίθεση με την ζωή των δολοφόνων του.  Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν εισβάλει σε πόλεις και χωριά σκοτώνοντας αθώους, άοπλους πολίτες, προχωρώντας σε άνανδρες, βίαιες πράξεις", δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα, συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος.

"Απαγάγουν γυναίκες και παιδιά για να τα βασανίσουν, να τα βιάσουν και να τα σκοτώσουν.  Έχουν δολοφονήσει χιλιάδες Μουσουλμάνους, Σουνίτες και Σιίτες.  Έχουν βάλει στο στόχαστρο χριστιανούς και άλλες θρησκευτικές μειονότητες, τους έχουν εξορίσει από τα σπίτια τους, αφαιρώντας την ζωή τους μόνο και μόνο επειδή ασπάζονται διαφορετική θρησκεία.  Εκφράζουν τον στόχο τους, που είναι να διαπράξουν δολοφονία", τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Πάντως, παρά το τραγικό περιστατικό με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϋ, ο Ομπάμα ξεκαθάρισε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστούν, ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στον άλλον αιχμάλωτο, επίσης Αμερικανό δημοσιογράφο Στήβεν Σότλοφ, ο οποίος στιγματίστηκε στο βίντεο ως ο "επόμενος στόχος".

Μέχρι αυτήν την στιγμή, η Αμερικανική Αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 77 βομβαρδισμούς στο Ιράκ, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των νεκρών από πλευράς του στρατού των ISIS.