Log in
A+ A A-

Μιζούρι: Ηχητικό ντοκουμέντο δείχνει παύση στους πυροβολισμούς κατά του Μπράουν

Ένα ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο καταδεικνύει ότι υπήρξε παύση μεταξύ των πυροβολισμών που τραυμάτισαν θανάσιμα τον 18χρονο Μάικλ Μπράουν, έφτασε στα χέρια των Αρχών, στο πλαίσιο διερεύνησης για τις ευθύνες του αστυνομικού που άνοιξε πυρ εναντίον του νεαρού αφροαμερικανού.

Σύμφωνα με το CNN, τα στοιχεία βρίσκονται ήδη στα χέρια του FBI και καταγράφηκαν κατά την διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, στο σπίτι κατοίκου της περιοχής.  Κατά την διάρκεια της συνομιλίας, ακούγεται σειρά πυροβολισμών, στην συνέχεια παύση και κατόπιν νέοι πυροβολισμοί, μέχρι να επικρατήσει η απόλυτη ησυχία.

Τα στοιχεία αυτά ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τελικό πόρισμα της Δικαιοσύνης για τον Μπράουν - και το κατά πόσον ο αστυνομικός βρισκόταν σε αυτοάμυνα ή όχι - αλλά, σύμφωνα με έμπειρους νομικούς, δεν είναι ακόμη δεδομένο το ποια πλευρά θα ευνοήσουν.

"Η παύση δίνει άλλη διάσταση στους πυροβολισμούς της Αστυνομίας, ιδίως απέναντι σε ένα άοπλο θύμα, αφού σε αυτήν την περίπτωση ο Μπράουν δεν είχε όπλο για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.  Για να είμαι δίκαιος, βέβαια, θα πρέπει να πω ότι η παύση μπορεί να έχει διάφορες εξηγήσεις.  Θα μπορούσε, για παράδειγμα, ο αστυνομικός να υποστηρίξει ότι πυροβόλησε, όμως ο Μπράουν συνέχισε να κινείται εναντίον του, οπότε τον πυροβόλησε ξανά", δήλωσε ο δικηγόρος  Κρις Τσέσνατ, ο οποίος, κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε εκπροσωπήσει την οικογένεια ενός άλλου Αφροαμερικανού που είχε χάσει την ζωή του με αυτόν τον τρόπο.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της διερεύνησης από την Δικαιοσύνη, ενώ οι μαρτυρίες εξακολουθούν να παραμένουν αντικρουόμενες.