Log in
A+ A A-

Ρούμπιο: "Δεν πρέπει να παγώσουν οι απελάσεις παράνομων μεταναστών"

Επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μέσω της οποίας του ζητά να επανεξετάσει την στάση του απέναντι στους παράνομους μετανάστες, απέστειλε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής από την Φλόριδα, Μάρκο Ρούμπιο, ο οποίος τονίζει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν μονομερείς κινήσεις από τον Λευκό Οίκο.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι, κατά το παρελθόν, υπήρξε υπέρμαχος μιας πιο ανεκτικής πολιτικής απέναντι στους παράνομους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στην χώρα, ο Ρούμπιο αυτήν την φορά εκφράζεται κατά της πρόθεσης του κ. Ομπάμα να "παγώσει" τις απελάσεις των επί χρόνια παράνομων μεταναστών, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα βάλει εμπόδια σε μια ουσιαστική μεταρρύθμιση.
 
Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να σχολιάσει τις αιτιάσεις του Ρούμπιο, με αξιωματούχους, ωστόσο, μιλώντας στους New York Times, να επιρρίπτουν ευθύνες στην στάση των Ρεπουμπλικανών του Κογκρέσου.
 
"Ο πρόεδρος Ομπάμα παραμένει αφοσιωμένος στην μεταρρύθμιση του μεταναστευτικού και έχει καλέσει τα μέλη του Κογκρέσου να υπερψηφίσουν την σχετική νομοθετική αλλαγή.  Όμως, επανειλημμένως, δεν το έχουν κάνει".
 
Στην αντίπερα όχθη, ο Ρούμπιο δηλώνει ότι η μεταρρύμιση του μεταναστευτικού θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου τμηματικά, αρχής γενομένης από την ενίσχυση της φύλαξης των Αμερικανικών συνόρων.
 
Πάντως, ο Μάρκο Ρούμπιο έχει δεχθεί ακόμη και αποδοκιμασίες για αυτήν την αλλαγή στην στάση του, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει άλλες ρίζες (σ.σ. Κουβανικές), ενώ θεωρείται και ένα από τα πρόσωπα που ίσως διεκδικήσουν προεδρική υποψηφιότητα.