Log in
A+ A A-

Μήνυμα Ομπάμα προς Ρεμπουπλικάνους: Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν με νέα ύφεση

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, στους Ρεμπουπλικανούς του Κογκρέσσου, καλώντας τους να μην φέρουν εμπόδια στην αύξηση του ορίου του Δημοσίου χρέους, τονίζοντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, η αμερικανική οικονομία κινδυνεύει να μπει σε μακρά περίοδο ύφεσης.

"Δεν είναι δυνατόν να μας ζητούν να πληρώσουμε λύτρα για να μπορεί η Αμερική να καλύψει τις υποχρεώσεις της", είπε, για μια ακόμη φορά, ο Μπαράκ Ομπάμα, επιρρίπτοντας ευθύνες στους Ρεμπουπλικανούς για το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, από το οποίο κινδυνεύει η ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη.

"Ας διώξουμε αυτές τις απειλές από τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις μας και ας επιστρέψουμε πίσω στην δουλειά", τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά δραματικούς τόνους, αναφέροντας πως μια αποτυχία αύξησης του ορίου του δημοσίου χρέους θα έχει πολύ σοβαρότερες συνέπειες ακόμη και από την μερική αναστολή των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Ο Ομπάμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκπρόσωπο των Ρεμπουπλικανών του Κογκρέσου, John Bohener, αλλά, μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν υπάρχουν σημάδια υποχώρησης από την μια ή την άλλη πλευρά.