Log in
A+ A A-

Θρίλερ με την συντριβή μικρού αεροσκάφους

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνετρίβη ένα μικρό αμερικανικό αεροσκάφος στην Τζαμέικα, το οποίο σταμάτησε να δίνει στίγμα για αρκετή ώρα και τελικά έπεσε στην περιοχή Πορτ Αντόνιο, πριν τα μαχητικά της Αμερικανικής Αεροπορίας καταφέρουν να το προσεγγίσουν.

Σύμφωνα με τις Αρχές, πρόκειται για ένα εξαθέσιο Daher-Socata TBM-900, το οποίο είχε αναχωρήσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής από το αεροδρόμιο του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης.  Επιβαίνοντες ήτανο επιχειρηματίας της περιοχής Λάρυ Γκλέιζερ και η σύζυγός του, Τζέην - χωρίς να διευκρινίζεται εάν συνοδεύονταν από άλλα άτομα - και, όπως γνωστοποιήθηκε, είχαν προορισμό το Ναπλς της Φλόριδα.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί, όταν η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε, με αποτέλεσμα να δοθεί σε δυο Αμερικανικά μαχητικά να απογειωθούν και να το πλησιάσουν, προκειμένου να δουν τι συμβαίνει.

Σύμφωνα με τους πιλότους των μαχητικών, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν αναίσθητος, ενώ, εκτός από αυτόν, υπήρχε τουλάχιστον ένα ακόμη άτομο.  Στην συνέχεια, τα παράθυρα του αεροσκάφους πάγωσαν και λίγο αργότερα συνετρίβη κοντά στο Πορτ Αντόνιο, με τις Αρχές να δυσκολεύονται να εντοπίσουν το ακριβές σημείο.

Κατά την διάρκεια της πτήσης, το μοιραίο Daher-Socata πέρασε στον εναέριο χώρο της Κούβας, με Κουβανικά μαχητικά επίσης να το προσεγγίζουν και να παρακολουθούν την πορεία του.

Όπως εκτιμάται από την υπηρεσία NORAD, πιθανότατα οι επιβαίνοντες υπέστησαν υποξία, με αποτέλεσμα να πάθουν ασφυξία και να αφήσουν την τελευταία τους πνοή κατά την διάρκεια της πτήσης.

Οι περαιτέρω συνθήκες της συντριβής διερευνώνται.