Log in
A+ A A-

Την συνέλαβαν επειδή ήταν γυμνόστηθη και τους έκανε μήνυση

Μήνυση σε δυο αστυνομικούς του NYPD υπέβαλε μια νεαρή γυναίκα από το Μπρούκλυν, οι οποίοι την συνέλαβαν επειδή έκανε topless ηλιοθεραπεία στο Brooklyn Park, μην γνωρίζοντας ότι ο νόμος επιτρέπει στις γυναίκες να κυκλοφορούν γυμνόστηθες.

Ειδικότερα, η 24χρονη "σεξοβόμβα" Jessica Kringsman ισχυρίζεται ότι οι δυο αστυνομικοί την πλησίαζαν ενώ απολάμβανε τον ήλιο σε ένα παγκάκι, έχοντας βγάλει την μπλούζα της.  Όπως επιβεβαιώνουν και αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας αστυνομικός, με ιδιαίτερα επιθετικό ύφος, απαίτησε να βάλει την μπλούζα της.  Τότε, αυτή τους απάντησε ότι, βάσει μιας παλιάς δικαστικής απόφασης, οι γυναίκες δικαιούνται να είναι γυμνόστηθες στα ίδια σημεία που επιτρέπεται και στους άνδρες.  Ο αντίλογος δεν άρεσε στους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν στην σύλληψή της.  Παρόλα αυτά, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη και, αρκετούς μήνες αργότερα, αποφάσισε να κινηθεί νομικά.

Το θέμα του δικαιώματος των γυναικών να κυκλοφορούν γυμνόστηθες είχε γίνει αντικείμενο πρόσφατης κινητοποίησης στην Times Square.  Η Αστυνομία από την πλευρά της έχει διαμηνύσει στους αστυνομικούς να μην προχωρούν σε ανάλογες συλλήψεις, τουλάχιστον μέχρι να υπάρξει μια τελεσίδικη δικαστική απόφαση.