Log in
A+ A A-

Ομιλία Ντι Κάπριο στον ΟΗΕ: "Η κλιματική αλλαγή είναι αληθινή"

"Στις ταινίες, πολλές φορές υποδύομαι χαρακτήρες που λύνουν υποτιθέμενα προβλήματα.  Πιστεύω ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπισε η ανθρωπότητα την κλιματική αλλαγή".  Με αυτά τα λόγια ο σούπερ σταρ του κινηματογράφου, Λεονάρντο ντι Κάπριο, έδωσε την δική του διάσταση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

"Ήταν λες και αν προσποιούμασταν ότι η κλιματική αλλαγή δεν ήταν αληθινή, θα την κάναμε να εξαφανιστεί.  Νομίζω όμως ότι τώρα ξέρουμε καλύτερα".

Η τοποθέτηση του Ντι Κάπριο έρχεται λίγες ημέρες μετά την συμμετοχή του σε πολυπληθή διαδήλωση στο Μανχάτταν ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

"Κάθε εβδομάδα έχουμε νέα γεγονότα για το κλίμα, κάτι που αποτελεί απόδειξη ότι η επιταχυνόμενη κλιματική αλλαγή είναι εδώ.  Δεν πρόκειται για κάτι φιλοσοφικό, ούτε υπερβολικό.  Είναι γεγονός", συνέχισε ο Ντι Κάπριο, για να απευθυνθεί στην συνέχεια στο ακροατήριο.

"Αξιότιμοι αντιπρόσωποι, ηγέτες του κόσμου, υποκρίνομαι γιατί αυτή είναι η δουλειά μου, εσείς όμως όχι.  Οι άνθρωποι την Κυριακή έκαναν τις φωνές τους να ακουστούν σε ολόκληρο τον κόσμο και αυτό δεν θα σταματήσει.  Όμως, τώρα είναι η σειρά σας.  Η στιγμή που πρέπει να βρείτε την λύση για το μεγαλύτερο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι τώρα", κατέληξε ο Ντι Κάπριο.

Στην συνέχεια, ο "Λύκος της Γουόλ Στρητ" ανέβασε στο Instagram φωτογραφία με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.