Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Πρόταση παράτασης για την αύξηση του ορίου χρέους

Την πρόταση παράτασης έξι εβδομάδων για την αύξηση του ορίου χρέους πρότειναν πάντως σήμερα οι Ρεπουμπλικανοί της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων κατέθεσαν την πρότασή τους κατά τη διάρκεια της ολομέλειας. Η πρόταση, που σκοπεύει να δώσει παράταση ζωής μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ώστε να προσφέρει χρόνο για διαπραγματεύσεις για την άρση του αδιεξόδου.


Βέβαια, όπως επισημαίνε το ABC News στο μεταξύ το «λουκέτο» θα παραμείνει στις υπηρεσίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ θα πραγματοποιούνται συζητήσεις που ενδέχεται να οδηγήσουν σε συμφωνία ανάμεσα στου Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς.


Όπως τονίζει το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν είναι σαφές πως θα αντιδράσει ο Λευκός Οίκος, δεδομένων των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου του χρέους, συμπληρώνοντας πως δεν επιθυμεί να διαπραγματευθεί με τους Ρεπουμπλικανούς, αν δεν πάψει να απειλείται με χρεοκοπία η κυβέρνηση και αν δεν ξεκλειδώσει το λουκέτο.
Η πρόταση αυτή αναμένεται να αποτελέσει κύριο θέμα συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση του Ομπάμα με εκπροσώπους του Δημοκρατικού κόμματος και της Βουλής των Αντιπροσώπων.


Σύμφωνα με το Associated Press, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Τζον Μπέινερ, θα ζητήσει από την Γερουσία να ψηφίσει υπέρ πρότασης βραχυπρόθεσμης αύξησης στο όριο του χρέους.