Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Εξηγήσεις για την εισβολή στον Λευκό Οίκο

Στο στόχαστρο του Κογκρέσσου έχει μπει η Διευθύντρια της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας, Τζούλια Πίρσον, εξαιτίας των επανειλημμένων περιστατικών εισβολών στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Οίκου, με τελευταία περίπτωση έναν άνδρα ο οποίος προχώρησε αρκετά στο - υποτίθεται - πιο αυστηρά φυλασσόμενο κτίριο της χώρας.

 

Ο λόγος για τον βετεράνο του πολέμου του Ιράκ, Ομάρ Γκονζάλες, ο οποίος κατάφερε να περάσει όχι ένα, αλλά πέντε (!) επίπεδα ασφαλείας, σε ένα από τα χειρότερα περιστατικά παραβίασης που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.  Μάλιστα, το γεγονός ότι ήταν οπλισμένος (σ.σ. κρατούσε μαχαίρι) καθιστά ακόμη σοβαρότερο το περιστατικό.

"Είναι απαράδεκτο.  Θα διερευνήσω πώς έγινε και θα φροντίσω να μην ξανασυμβεί", ανέφερε, με εμφανή διάθεση αυτοκριτικής, η Πίρσον, στην αναφορά που κλήθηκε να δώσει στην αρμόδια Επιτροπή του Κογκρέσσου.

"Τι συνέβη δηλαδή;  Είναι αποτυχία της Μυστικής Υπηρεσίας, που έχε απωλέσει πια την εμπιστοσύνη των Αμερικανών, που εξαρτάται άμεσα από την επαρκή προστασία του Προέδρου.  Όταν ένας εισβολέας προχωράει τόσο πολύ μέσα στον Λευκό Οίκο, είναι απαράδεκτο.  Πέρασε πέντε επίπεδα ασφαλείας στο πιο ασφαλές κτίριο του πλανήτη", ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ντάρελ Ίσσα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Γερουσιαστής από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ, ο οποίος μιλώντας στο CBS, αναρωτήθηκε:

"Αν δεν είναι ασφαλής ο Λευκός Οίκος, τι είναι ασφαλές;  Πιστεύω ότι ο μέσος Αμερικανός και Νεοϋορκέζος θα έχουν αυτήν την εύλογη απορία".