Log in
A+ A A-

Έμπολα: Ύποπτο κρούσμα στο Κονέκτικατ

Σε ειδική Μονάδα Απομόνωσης νοσηλεύεται ένας νεαρός άνδρας στο νοσοκομείο Yale-New Haven, αφού αργά το βράδυ της Τετάρτης παρουσίασε συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, εκτός από τον υψηλό πυρετό, η περίπτωση του ασθενούς θεωρήθηκε ύποπτη αφού, κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε πραγματοποιήσει ταξίδι στην Λιβερία.

"Ο ασθενής εισήχθη στην ειδικό Μονάδα και βρίσκεται σε σταθερή και καλή κατάσταση αυτήν την στιγμή.", ανέφερε από το νοσοκομείο ο Δρ. Τόμας Μπαλτσέζακ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Δήμαρχος του New Haven, Τόνι Χαρπ, άφησε να εννοηθεί ότι η μέχρι στιγμής αντιμετώπιση του κρούσματος εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόληψης και πως, όπως προκύπτει, οι πιθανότητες να βγει θετικός στον Έμπολα ο ασθενής είναι λίγες.

"Παρότι αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα ύποπτο κρούσμα, δεν θεωρούμε ότι στο τέλος θα αποδειχθεί ότι πρόκειται για κρούσμα Έμπολα".

Σε κάθε περίπτωση, το νοσοκομείο συνιστά ψυχραιμία και τονίζει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιμετώπιση ανάλογων περιπτώσεων.