Log in
A+ A A-

Μπρίτανι Μέιναρντ: Στο Γκραν Κάνιον λίγο πριν δώσει τέλος στην ζωή της

Συγκίνηση προκαλούν οι φωτογραφίες της 29χρονης καρκινοπαθούς, Μπρίτανυ Μέιναρντ, η οποία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τον προγραμματισμένο θάνατό της, έκανε πραγματικότητα την επιθυμία της να επισκεφθεί το Γκραν Κάνιον, μαζί με την οικογένειά της.

"Η θέα του Γκραν Κάνιον σου κόβει την ανάσα.  Είχα την ευκαιρία να απολαύσω την στιγμή με αυτούς που αγαπώ όσο τίποτε άλλο: Τον σύζυγό μου και την οικογένειά μου", ανέφερε η Μπρίτανυ στην ιστοσελίδα της, η οποία ωστόσο περιέγραψε στην συνέχεια ότι ο οργανισμός της καταβλήθηκε και υπέφερε πολύ.

"Την επόμενη ημέρα είχα την χειρότερη κρίση που έχω υποστεί μέχρι σήμερα.  Έχασα την ομιλία μου για αρκετή ώρα, ενώ είχα ένα συνεχές αίσθημα κόπωσης".

Η Μπρίτανυ Μέιναρντ διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο στις αρχές του έτους, και παρά τις επανειλημμένες χειρουργικές επεμβάσεις, είδε την κατάστασή της να επιδεινώνεται ραγδαία και τη νόσο να επιστρέφει πολύ πιο επιθετική.  Έτσι, διεκδίκησε το δικαίωμα για συναινετική ευθανασία, προκειμένου να μην υποφέρει, αφού, όπως αναφέρει, η πρόγνωση για την υγεία της είναι πολύ άσχημη και προβλέπει φρικτούς και αβάσταχτους πόνους.

Βάσει της εξαγγελίας της, η Μπρίτανυ θα φύγει από την ζωή την 1η Νοεμβρίου.