Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Λένε "ναι" στην προληπτική καραντίνα για τον Έμπολα

"Ναι" στην προληπτική καραντίνα για τους νοσηλευτές και γιατρούς που επιστρέφουν από την Δυτική Αφρική λέει η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Marist College για λογαριασμό της Wall Street Journal και του NBC4.

 Ειδικότερα, όπως καταδεικνύεται από τα σχετικά αποτελέσματα, ο φόβος του Έμπολα φαίνεται ότι έχει επηρεάσει για τα καλά τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, οι οποίοι, σε ποσοστό 82%, λένε "ναι" στην αμφιλεγόμενη πολιτική της προληπτικής καραντίνας των 21 ημερών, που συμφώνησαν ο Κυβερνήτης της Ν. Υόρκης, Άντριου Κουόμο και ο ομόλογός του από το Νιου Τζέρσεϋ, Κρις Κρίστυ.  

Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται σε πλήρη εναρμόνιση με μια αντίστοιχη δημοσκόπηση του CBS σε εθνικό επίπεδο, βάσει της οποίας το 80% των Αμερικανών λέει "ναι" στην προληπτική απομόνωση των πολιτών που επιστρέφουν από ταξίδια στην Δυτική Αφρική.

Όλα αυτά, στον απόηχο της περίπτωσης της νοσοκόμας, Κέισι Χίκοξ, η οποία αρνήθηκε να απομονωθεί προληπτικά, κερδίζοντας μάλιστα την σχετική υπόθεση και σε δικαστικό επίπεδο.