Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Βελτιώνεται η υγεία του γιατρού που προσβλήθηκε από Έμπολα

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τον Αμερικανό γιατρό από τη Νέα Υόρκη, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Bellevue του Μανχάταν, χτυπημένος από τον Έμπολα.  Όλα αυτά καθώς, σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάστασή του αναβαθμίστηκε σε "σταθερή", γεγονός που καταδεικνύει ότι, σε πρώτη φάση, είναι ελεγχόμενη.

"Με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς και την ανταπόκρισή του στην θεραπευτική αγωγή, χαρακτηρίζουμε την κατάστασή του 'σταθερή' από την 'σοβαρή, αλλά σταθερή' που ίσχυε τις προηγούμενες ημέρες", είναι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του νοσηλευτικού ιδρύματος, σκορπίζοντας αισιοδοξία για τον Δρ. Κρεγκ Σπένσερ.

Ο 33χρονος γιατρός βρισκόταν στην Δυτική Αφρική, ως μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, όπου μολύνθηκε από τον θανατηφόρο ιό.  Κατά την επιστροφή του, είχε την ευσυνειδησία να αποφύγει πολλές δημόσιες εμφανίσεις και να ελέγχει ο ίδιος την θερμοκρασία του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα περνούσε απαρατήρητο κάποιο ύποπτο σύμπτωμα.  Τελικώς, και αφού ανέβασε υψηλό πυρετό, ο Σπένσερ προσήλθε οικειοθελώς στο Bellevue, όπου και βρέθηκε θετικός στο τεστ για τον Έμπολα.

Ο Κρεγκ Σπένσερ είναι ο τελευταίος ασθενής του Έμπολα εντός των Αμερικανικών συνόρων και ο πρώτος που διαγνώστηκε στη Νέα Υόρκη.