Log in
A+ A A-

Δημοκρατικοί: "Είμαστε κοντά σε συμφωνία"

Κοντά σε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικανούς όσον αφορά την αύξηση του ορίου χρέους και την επαναλειτουργία των υπηρεσιών της κυβέρνησης είναι οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία σύμφωνα με συνεργάτη της Δημοκρατικής πτέρυγας.

Ο ίδιος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, πρόσθεσε ότι υπάρχουν "ενδείξεις" πως μόλις ανακοινωθεί μια συμφωνία για το σχετικό νομοσχέδιο η Γερουσία μπορεί να είναι σε θέση να κινηθεί γρήγορα για την υιοθέτησή του. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι ακτιβιστές του Tea Party, όπως ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρουζ, δεν σκοπεύουν να εγείρουν εμπόδια στην διαδικασία.

Ο συνεργάτης σημείωσε επίσης ότι διεξάγονται αυτήν την στιγμή συνομιλίες με στόχο να περάσει το νομοσχέδιο γρήγορα από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Ωστόσο προηγούμενες προσπάθειες για να γίνει αυτό απέτυχαν εξαιτίας της αντίθεσης των μελών του Tea Party σε αυτό το σώμα.

Στο μεταξύ, με υποβάθμιση απειλεί τις Ηνωμένες Πολιτείες ο οίκος αξιολόγησης FITCH, ενώ σε περίπου 24 ώρες εκπνέει η προθεσμία για εξεύρεση λύσης για το αμερικανικό χρέος.

ΣΚΑΪ