Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Δραματική διάσωση καθαριστών στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - Κρέμονταν από τον 68ο όροφο

Αίσιο τέλος είχε η αγωνιώδης περιπέτεια των δυο καθαριστών στον Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, αφού οι διασώστες κατάφεραν να τους κατεβάσουν με ασφάλεια από τον 68ο όροφο. 

 

Σύμφωνα με το CBS, αν και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα ανελκυόταν ένας ειδικό "καλάθι" για μπουν και να κατέβουν κατέβουν εξωτερικά, οι Πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να σπάσουν ένα παράθυρο και να τους περάσουν μέσα στο κτίριο.

Πρόκειται για το πρώτο σοβαρό γεγονός που συνέβη στον Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, 10 ημέρες μετά την έναρξη της λειτουργίας του.

Πρώτη Ενημέρωση

Συναγερμός έχει σημάνει στον Πύργο του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, αφού δυο υπάλληλοι καθαρισμού κρέμονται στον αέρα από τον 68ο όροφο!

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, οι δυο άνδρες καθάρισαν τα παράθυρα στο νότιο τμήμα του Πύργου και επρόκειτο να ανελιχθούν στα κορυφαία πατώματα προκειμένου να εκτελέσουν ανάλογες εργασίες.  Όμως, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ένα από τα καλώδια που κινούσε την σκαλωσιά ατόνισε, με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθεί και να κρέμεται σε μεγάλο ύψος, με εμφανή κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των δυο ανδρών!

Όπως τονίζεται, οι δυο εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους, όμως ο χρόνος είναι πολύτιμος, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν για να καταφέρουν να τους κατεβάσουν.