Log in
A+ A A-

Οι Αμερικανοί στρέφονται στις ιστοσελίδες γνωριμιών

Στο διαδίκτυο στρέφεται ένας μεγάλος αριθμός Αμερικανών προκειμένου να γνωρίσουν το άλλο τους μισό.  Τα σχετικά στοιχεία προκύπτουν από έρευνα του κέντρου Pew, το οποίο διερεύνησε κατά πόσον τα σάιτ διαδικτυακών γνωριμιών έχουν εισχωρήσει στην καθημερινότητα του μέσου Αμερικανού.

Τα ποσοστά βέβαια δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, καθώς αγγίζουν το 9% των ενηλίκων, όμως θεωρούνται σοβαρά, αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2008 στην αντίστοιχη έρευνα είχε προκύψει μόλις ένα 3%.  Σε όλα αυτά, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ερωτηθέντων οι οποίοι δεν παραδέχονται ότι έχουν δημιουργήσει προφίλ σε τέτοιες υπηρεσίες, αφού τα κέρδη των ιστοτόπων που απαιτούν συνδρομή παρουσιάζονται πολύ αυξημένα τα τελευταία χρόνια.

Σε ό,τι αφορά στους "δηλωμένους" χρήστες των ιστοσελίδων γνωριμίας, το 66% υποστηρίζει ότι, μέσα από την εν λόγω εφαρμογή, γνώρισε άτομο με το οποίο δημιούργησε σχέση, ενώ ένα 23% κατέληξε ακόμη και σε γάμο.

Ρόλο στην ανάπτυξη των ιστοσελίδων γνωριμίας παίζει, κατά κύριο λόγο, η εξαντλητική ρουτίνα του μέσου Αμερικανού, ο οποίος δεν έχει την δυνατότητα να κάνει ενδιαφέρουσες γνωριμίες.