Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: "Ασέβεια να μου γυρίζουν την πλάτη οι αστυνομικοί"

Ασέβεια προς τις οικογένειες των νεκρών Αστυνομικών χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, τις κινήσεις δυσαρέσκειας των ενστόλων προς το πρόσωπό του κατά την διάρκεια των νεκρώσιμων ακολουθιών των Ράφαελ Ράμος και Ουενιγιάν Λιου.

Πρόκειται για την πρώτη επίσημη αντίδραση του Δημάρχου στις διαμαρτυρίες των Αστυνομικών, μεγάλη μερίδα των οποίων του γυρίσε συμβολικά την πλάτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του υπέρ των πρόσφατων διαμαρτυριών.

Στην αντίπερα όχθη, ο Διοικητής του NYPD, Ουίλιαμ Μπράττον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των συλλήψεων τις τελευταίες εβδομάδες έχει πέσει επικίνδυνα, αρχής γενομένης από την ημέρα δολοφονίας των δυο Αστυνομικών.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστές αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι η εξέλιξη αυτή είναι φυσιολογική, καθώς οι Αστυνομικοί απασχολούνται, σε μεγάλο ποσοστό, με τις διαδηλώσεις των ακτιβιστών, ενώ ενισχύουν και τις περιπολίες, φοβούμενοι νέα δολοφονική επίθεση ανάλογη με αυτήν του Μπρούκλιν.