Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αυξάνονται οι μισθοί - Μειώνεται η φορολογία

Πρόταση για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 11.50 δολάρια/ώρα για την πόλη της Νέας Υόρκης και τα 10.50 για την υπόλοιπη Πολιτεία καταθέτει ο Κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των πολιτών για την επόμενη χρονιά.

 

Την αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στη Νέα Υόρκη, τόσο σε επίπεδο Πολιτείας, όσο και σε επίπεδο πόλης, προωθεί ο Κυβερνήτης, Άντριου Κουόμο. Στο πλαίσιο των μέτρων κατά της φτώχειας, ο κ. Κουόμο αναμένεται να εισηγηθεί ελάχιστο μισθό 10 δολαρίων και 50 σεντς στο σύνολο της Πολιτείας, ο οποίος όμως για την πόλη της Νέας Υόρκης θα είναι υψηλότερος κατά ένα δολάριο, λόγω του υψηλού κόστους ζωής.

Εάν η πρόταση Κουόμο εγκριθεί και θεσμοθετηθεί, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Παράλληλα, στο ίδιο πακέτο προτάσεων του Κυβερνήτη είναι και η μείωση της φορολογίας για τις μικρές επιχειρήσεις από το 6,5 στο 2,5%, προκειμένου να διευκολύνει την λειτουργία τους.

Τέλος, αναφορικά με τους άστεγους, η Πολιτεία της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται να δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 400 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή καταφυγίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι η ακριβότερη στις ΗΠΑ, με τους φορολογούμενους να έχουν σημαντικά έξοδα διαβίωσης, αλλά και να πληρώνουν πολύ υψηλή φορολογία.  Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο, τα τελευταία χρόνια, παρατηρήθηκε ένα μαζικό κύμα φυγής προς άλλες Πολιτείες, αφού ορισμένοι πολίτες δεν αντέχουν πλέον τις συνθήκες ζωής.