Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: 25 τραυματίες στην έκρηξη - Αγωνία για δυο αγνοούμενους

Εικοσιπέντε συνολικά τραυματίες, οι τέσσερις εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς και δυο αγνοούμενοι, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής έκρηξης που προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου στην περιοχή East Village του Μανχάτταν.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο ένας εκ των αγνοουμένων ονομάζεται Νίκολας Φιγκερόα και την στιγμή της έκρηξης βρισκόταν για σούσι στο εστιατόριο του ισογείου του κτιρίου.  Όπως ανέφεραν συγγενικά του πρόσωπα, είχε κανονίσει "ραντεβού στα τυφλά" με μια κοπέλα και βρέθηκε στο λάθος μέρος την λάθος στιγμή.  Μάλιστα, την στιγμή της έκρηξης είχε μεταβεί στο ταμείο, προκειμένου να πληρώσει και, προφανώς, δεν κατάφερε να βγει άμεσα από τον χώρο.  Αντίθετα, η συνοδός του βγήκε γρήγορα έξω και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρύ τραύμα στην μύτη της.  Μέχρι αυτήν την στιγμή, ο Νίκολας δεν είχε δώσει κανένα σημείο ζωής.

Από τους 25 τραυματίες - εκ των οποίων οι πέντε είναι Πυροσβέστες - μόνο τέσσερις έχουν ανησυχητικούς τραυματισμούς και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στην ζωή.  

Σε ανακοίνωσή της, η Con Edisson ανέφερε πως υπήρχαν εργασίες σε εξέλιξη στο κτίριο προκειμένου να αναβαθμιστεί η εγκατάσταση παροχής φυσικού αερίου.  Παρόλα αυτά όμως, δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση για διαρροή, ούτε κάποια τέτοια ένδειξη για τις σωληνώσεις στην πέριξ περιοχή.

Πάντως, για τους ενοίκους του κτιρίου τα δύσκολα αφορούν, εκτός των άλλων, και το θέμα της στέγασης, αφού υπολογίζεται ότι περίπου 80 άνθρωποι εξυπηρετούνται αυτήν την στιγμή στην εγκατάσταση που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός.