Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Αγωνιώδεις αναζητήσεις για τον δεκατετράχρονο

Συμπληρώθηκε πλέον ένας μήνας από την ημέρα που ο 14χρονος Avonte Oquendo εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο Long Island City.  Από εκείνη την ημέρα, ακολούθησε μια πρωτοφανής κινητοποίηση της αστυνομίας, μια διαρκώς αυξανόμενη αμοιβή δεκάδων χιλιάδων δολαρίων για τα εύρετρα και συνεχής διανομή φυλλαδίων με την φωτογραφία των παιδιών, χωρίς όμως να έχει επέλθει αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά όμως, οι έρευνες όχι μόνο συνεχίζονται, αλλά και οι εθελοντές που συμμετέχουν στην προσπάθεια συνεχώς αυξάνονται.  Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός άνδρα από το Νιου Τζέρσεϋ, ο οποίος προσέφερε ένα πούλμαν ιδιοκτησίας του, προκειμένου να στεγαστούν οι εθελοντές που συμμετέχουν στην έρευνα.  Πρόκειται για τα άτομα που είχαν στήσει σκηνές έξω από το σχολείο του 14χρονου, στο Long Island City, αλλά καταστράφηκαν λόγω της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε τη Νέα Υόρκη.  Με αυτόν τον τρόπο, το "κεντρο αναζητήσεων" του 14χρονου βερήκε και πάλι στέγη.

Σε κάθε περίπτωση, με την πάροδο των ημερών οι ελπίδες σβήνουν, ενώ και ο ίδιος ο αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ρ. Κέλλυ, παραδέχθηκε πως οι πιθανότητες να βρεθεί ζωντανό το παιδί είναι ελάχιστες.