Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Καλωσόρισε με... καταιγίδες τον Ιούνιο

Με καταρρακτώδη βροχή, που προκάλεσε πλημμύρες και άλλα λειτουργικά και πρακτικά προβλήματα, αποχαιρέτησε τον Μάιο και υποδέχθηκε τον Ιούνιο η Νέα Υόρκη και η ευρύτερη περιοχή, με το σκηνικό να θυμίζει περισσότερο... φθινόπωρο.

 

Με τα μαύρα σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό από την Κυριακή το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης έλαβαν το απόγευμα προειδοποιητικό σήμα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για πλημμυρικά φαινόμενα, το οποίο θα διαρκούσε μέχρι τις 8:30 το βράδυ.  Λίγο μετά τις 5, ξεκίνησε η καταιγίδα, η οποία αποτέλεσε... δυσάρεστη έκπληξη, ιδίως για περιοχές του Νιου Τζέρσεϋ, όπως το Hoboken, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες.

Στη Νέα Υόρκη, ο αυτοκινητόδρομος Long Island ExpressWay έκλεισε και στα δυο ρεύματα στο ύψος του Utopia Parkway, ενώ το Brooklyn Queens Expressway (BQE) που συνδέει Μπρούκλιν και Κουήνς παρουσίασε κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού διαταράχθηκε η ομαλότητα της κυκλοφορίας. 

Η μέτρηση στο Central Park έκανε λόγο για βροχές ύψους μιας ίνστας, ενώ οι Αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν επανάληψη του φαινομένου την Δευτέρα.

Πάντως, η κακαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει η ηλιοφάνεια, έστω και με θερμοκρασίες που δεν θυμίζουν απόλυτα... αρχές Ιουνίου.