Log in
A+ A A-

Λευκός Οίκος: Έγινε... ουράνιο τόξο για την ιστορική δικαίωση των γκέι

Με έναν συμβολικό αλλά σαφέστατο τρόπο χαιρέτισε ο Λευκός Οίκος και προσωπικά ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, την ιστορική δικαίωση των προσπαθειών της LGBT κοινότητας αλλά και των ακτιβιστών που την υποστήριζαν, που επήλθε με την απόφαση του Ανωτάτου Αμερικανικού Δικαστηρίου να νομιμοποίησει ομοσπονδιακά τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Ειδικότερα, στον λογαριασμό του Λευκού Οίκου στο Twitter, το γραφικό του προεδρικού κτιρίου των ΗΠΑ πήρε την πολύχρωμη μορφή της σημαίας της LGBT, ενώ επισυνάφθηκε και ένα μικρό βίντεο-γράφημα που καταδείκνυε το ιστορικό της νομιμοποίησης των ομοφυλικών γάμων ανά Πολιτεία.

Τι σημαίνει η απόφαση

Πρόκειται για την καθολικοποίηση σε εθνικό επίπεδο του δικαιώματος του γάμου μεταξύ των ομοφύλων.  Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι καμία Πολιτεία με επιμέρους νόμο δεν θα μπορεί να τον απαγορεύει, καθώς μια τέτοια απαγόρευση θα αντίκειται στην αρχή του Αμερικανικού Συντάγματος περί ισότητας των πολιτών.  Η σχετική απόφαση πέρασε με πέντε ψήφους υπέρ έναντι τεσσάρων κατά και αποτελεί πλέον απαράβατο νόμο ανεξαρτήτως συντηρητικής ή όχι ιδεολογίας που κυριαρχεί στην εκάστοτε Πολιτεία.

Τον ενθουσιασμό για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε και ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της πάγιας αυτής διεκδίκησης των ομοφυλοφίλων.