Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Επανέρχεται το W

Μια γραμμή η οποία σταμάτησε πριν από μερικά χρόνια για οικονομικούς λόγους ενδέχεται να επανέλθει στο μετρό της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για το τρένο W, το οποίο συμπλήρωνε την τετράδα της «κίτρινης» κατηγορίας της Αστόρια μαζί με N, Q και R, αλλά έπαψε να κυκλοφορεί καθώς θεωρήθηκε περιττό έξοδο. Όπως τονίζουν όμως οι υπεύθυνοι, η δρομολογούμενη μετακόμιση του Q στα νέα δρομολόγια της 2nd Avenue στο Μανχάτταν τον Δεκέμβριο του 2016, θα αφήσει την κίτρινη γραμμή με δυο τρένα, με τους υπεύθυνους να σκέφτονται την αντικατάσταση του Q με το W, που ίσως αναστηθεί... εκ νεκρών.

Με μια επιστροφή του W, η Αστόρια θα συνδεθεί ξανά αξιόπιστα με το Lower Manhattan, ενώ δεν θα χρειαστεί σημαντική αύξηση του μπάτζετ για την ενεργοποίησή του, καθώς οι σταθμοί από τους οποίους διερχόταν εξακολουθούν να λειτουργούν και να χρησιμοποιούνται από άλλα τρένα.

Πάντως, η ΜΤΑ αναφέρει ότι για την επαναφορά μιας γραμμής απαιτείται προετοιμασία τεσσάρων μηνών, καθώς η έκδοση και μόνο των ενημερωτικών πινακίδων στους σταθμούς είναι χρονοβόρα.