Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έως 25 χρόνια φυλάκιση για τον 16χρονο

Με 25 χρόνια φυλάκιση απειλείται ο 16χρονος μαθητής από το Μπρονξ, ο οποίος το περασμένο Σάββατο πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά δυο άτομα, στο παγοδρόμιο του Μπράιαντ Παρκ, στο κέντρο του Μανχάτταν.

Ειδικότερα, ο Corey Dunton παρουσιάστηκε την Δευτέρα ενώπιον του Δικαστηρίου προκειμένου να λογοδοτήσει για τις πράξεις του.  Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι βαριές, καθώς κατηγορείται για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Dunton πλησίασε αρχικά τον 20χρονο και απαίτησε να του δώσει το μπουφάν του.  Ο 20χρονος αρνήθηκε και ο 16χρονος αποχώρησε, για να επιστρέψει στην συνέχεια με το όπλο και να αρχίζει να πυροβολεί.  Ο 20χρονος τραυματίστηκε στο πόδι, όμως, ο 14χρονος που βρισκόταν στο σημείο πυροβολήθηκε στην πλάτη, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να μείνει ανάπηρος.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, η Αστυνομία δεν έχει εντοπίσει το όπλο, ενώ οι δικηγόροι του 16χρονου αντικρούουν τις κατηγορίες.  Σε κάθε περίπτωση, ο ανήλικος συλληφθείς είχε γνωστοποιήσει ότι βγαίνει στους δρόμους με το όπλο μέσω ανάρτησης στο facebook, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την θέση του.