Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: "Ελαφροχέρηδες" ελεγκτές αεροδρομίων

Έντονο προβληματισμό προκαλούν τα επανειλημμένα κρούσματα κλοπών κατά την διάρκεια ελέγχων στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης.

Το τελευταίο κρούσμα με δράστη υπάλληλο του σώματος ασφαλείας TSA αφορά στην κλοπή του ποσού των 61 δολαρίων από το πορτοφόλι ενός 26χρονου επιβάτη, ο οποίος περνούσε εκείνη την στιγμή από τον έλεγχο.

Ο νεαρός αντελήφθη άμεσα τι συνέβη και ειδοποίησε τις Αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε έλεγχο του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Προς μεγάλη τους έκπληξη, παρατήρησαν ότι ένας 37χρονος άνδρας από την TSA είχε ανοίξει το πορτοφόλι του 26χρονου, την ώρα που ήταν το τοποθετημένο στο ειδικό καλάθι, αποσπώντας το χρηματικό ποσό.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε διάστημα ενός μήνα που συνέβη κάτι ανάλογο. Η τελευταία περίπτωση κλοπής αφορούσε και πάλι υπάλληλο της TSA, ο οποίος είχε αφαιρέσει ένα διαμάντι αξίας 7000 δολαρίων, και πάλι κατά την διάρκεια ελέγχου.

Πλέον, η διεύθυνση του Αεροδρομίου φέρεται ιδιαιτέρως θορυβημένη και αναμένεται να προβεί στις απαιτούμενες νεέργειες για να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης από πλευράς του κοινού.