Log in
A+ A A-

Πάπας: Πολιτικό χρώμα στην συνάντηση με Ομπάμα

Έντονη πολιτική χροιά είχε η σημερινή ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στον Λευκό Οίκο. Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ο Ποντίφικας μίλησε ενώπιον ενός ακροατηρίου 11.000 ατόμων στον περιβάλλοντα χώρο του Λευκού Οίκου, προκαλώντας αίσθηση με τα λεγόμενά του, καθώς έθιξε θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Μεταξύ άλλων, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή, τις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Κούβας, τις αδικίες του οικονομικού συστήματος, τον γάμο αλλά και το μεταναστευτικό. Ειδικότερα, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τον Μπαράκ Ομπάμα τόσο για την πολιτική αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων με την Κούβα όσο και για τις πρωτοβουλίες επί θητείας του για τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια, ο γεννημένος στην Αργεντινή Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος υπήρξε γιος μεταναστών, κάτι που καταδεικνύει ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην συζήτηση για το τι μέλει γενέσθαι με τους 11 εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που βρίσκονται αυτήν την στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε τον σεβασμό του στον Πάπα Φραγκίσκο, τον οποίο καλωσόρισε ως τον θρησκευτικό ηγέτη 70 εκατομμυρίων Καθολικών Αμερικανών. Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για την θερμή του αναφορά στην πολιτική που ακολουθεί στα ζητήματα που προαναφέρθηκαν.