Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ήπιος χειμώνας και με λιγότερο χιόνι έως τον Φεβρουάριο

Ευχάριστα νέα από τους μετεωρολόγους για τις Βορειοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, για τις οποίες προβλέπεται αισθητά πιο ήπιος χειμώνας σε σχέση με τα δυο προηγούμενα έτη, λόγω και της επίδρασης του φαινομένου El Nino.

Η είδηση αυτή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τους κατοίκους Πολιτειών όπως η Νέα Υόρκη, η Πενσυλβάνια και η Βοστώνη, καθώς πέρυσι έζησαν... εφιαλτικές στιγμές, βιώνοντας τον δεύτερο πιο κρύο Φεβρουάριο της σύγχρονης Ιστορίας!

"Να αναφέρουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για το τι θα γίνει καθώς διανύουμε τον Φεβρουάριο ή τις αρχές Μαρτίου, αν δηλαδή θα δούμε τότε την θερμοκρασία να πέφτει και να σημειώνονται μεγαλύτερες χιονοπτώσεις", τονίζει μετεωρολόγος της υπηρεσίας AccuWeather, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παρούσα πρόγνωση ισχύει κυρίως μέχρι τον Ιανουάριο.

Όπως τονίζεται, φέτος τα έντονα καιρικά φαινόμενα κάθε μορφής αναμένονται κυρίως σε περιοχές της Τζόρτζια (κυρίως στο Νότο) και τη Νότια Καρολίνα, ενώ οι Νότιες Πολιτείες θα πληγούν από περισσότερες βροχοπτώσεις.

Λόγω του Ελ Νίνιο, βροχές θα σημειωθούν και στην Καλιφόρνια, εκφράζεται αμφιβολία όμως για το κατά πόσον θα είναι αρκετές για να αμβλύνουν τις προβληματικές κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής.

Σε ό,τι αφορά στην Φλόριδα, οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως φέτος θα είναι πιο επιρρεπής σε καιρικά φαινόμενα όπως οι ανεμοστρόβιλοι.