Log in
A+ A A-

Διευκρινίσεις Τραμπ για την 11η Σεπτεμβρίου

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υποψηφίου για το χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την 11η Σεπτεμβρίου και το κατά πόσον ο Τζορτζ Μπους θα μπορούσε να αποτρέψει την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους.

Σε διευκρινιστική δήλωσή του την Δευτέρα, ο κ. Τραμπ δήλωσε πως δεν άφησε αιχμή για άμεση ευθύνη του κ. Μπους, αλλά στηλίτευσε το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο οι τρεις βασικές Αρχές ασφαλείας, δηλαδή η Αστυνομία, το FBI και η CIA δεν συντονίζονταν και δεν είχαν καλή συνεργασία μεταξύ τους, λόγω εσωτερικής διαμάχης.  

Πάνω σε αυτό, ο κ. Τραμπ τόνισε ότι ο Τζορτζ Μπους θα έπρεπε, ως υπεύθυνος ηγέτης, να φέρει αυτές τις υπηρεσίες κοντά και να διασφαλίσει ότι θα συνεργάζονταν αποτελεσματικά, κάτι που,  σύμφωνα με τον ίδιο, ίσως απέτρεπε την μεγαλύτερη επίθεση στην Ιστορία της χώρας.  

Από την πλευρά του, ο Τζεμπ Μπους χαρακτήρισε «οικτρές» τις δηλώσεις Τραμπ, υποστηρίζοντας – όπως και στο πρόσφατο ντιμπέιτ – ότι ο αδερφός του διατήρησε την χώρα ασφαλή μετά την μεγάλη τρομοκρατική επίθεση.