Log in
A+ A A-

Ομπάμα: Αύριο με Ολάντ

Στην συνάντηση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Γάλλο ομόλογό του, Φρανσουά Ολάντ, στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον για τις επόμενες κινήσεις της Δύσης στην μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους. Κύριο ζητούμενο για την αυριανή επαφή των δυο ηγετών είναι η οριστικοποίηση μιας κοινής στρατηγικής, την ώρα που θεωρείται σημαντική και η συνεισφορά της Ρωσίας, με τις Ηνωμένες Πολιτείες όμως να μην έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τις προσδοκίες αλλά και τα απαιτούμενα μιας τέτοιας συμμαχίας.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό εσωτερικό μέτωπο το οποίο, από την μια πλευρά, τον πιέζει να στείλει ικανή χερσαία δύναμη στο Ιράκ και, από την άλλη, να μην υλοποιήσει τα σχέδιά του για άνοιγμα των συνόρων σε πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Αμερικανικό Κογκρέσσο προωθεί νομοθετήματα που αυστηροποιούν τους ελέγχους, ενωκαι η πλειοψηφία της Κοινής Γνώμης τάσσεται ενάντια στην περαιτέρω υποδοχή προσφύγων, εκφράζοντας φόβο ότι στις τάξεις τους ενδέχεται να παρεισφρύσουν επίδοξοι τρομοκράτες.

Σε κάθε περίπτωση, ο Λευκός Οίκος εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική που έχει χαραχτεί και πραναγγελθεί ακόμη και μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.