Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Άσκηση ετοιμότητας για τρομοκρατικό χτύπημα στο τρένο

Μια άσκηση προσομοίωσης για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε χθες το NYPD.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ότι δυο τρομοκράτες είχαν καταλάβει αμαξοστοιχία, ο ένας εκ των οποίων μάλιστα ζωσμένος με εκρηκτικά, έχοντας ήδη σκοτώσει 30 άτομα και τραυματίσει άλλα 12. Η υποτιθέμενη τρομοκρατική επίθεση έλαβε χώρα τα ξημερώματα σε κλειστό σταθμό του μετρό κοντά στην Τσαϊνατάουν, στο Lower Manhattan.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του NYPD, Ουίλιαμ Μπράττον, στόχος ήταν να δοκιμαστεί ο συντονισμός ανάμεσα στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική της Νέας Υόρκης, ενώ δοκιμάστηκε η επίδοση και η αποτελεσματικότητα τεχνικών μέσων ασφαλείας, όπως οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος.

Από πλευράς των Αρχών εκφράστηκε ικανοποίηση τόσο για την ετοιμότητα που έδειξαν οι ένστολοι όσο και για τους πολίτες που συμμετείχαν στην διαδικασία. Στο μεταξύ, δρακόντεια αναμένεται να είναι τα μέτρα ασφαλείας για την παρέλαση της Ημέρας των Ευχαριστιών, οι οποία θα περάσει από περιοχές της Νέας Υόρκης που στοχοποιήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στο πρόσφατο βίντεο. Όπως τονίζει ο κ. Μπράττον η Αστυνομία βρίσκεται σε πληρη ετοιμότητα.